Üniversitemizde “5. Dünya Nadir Hastalıklar Günü Sempozyumu” Düzenlendi

Üniversitemizde, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Nadir Hastalıklara dikkat çekmek ve toplumda bilinç oluşturmak amacıyla "Nadir Hastalıklar Sempozyumu" düzenlendi. Dekanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen ve iki gün boyunca süren etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Sağlık Bilimleri Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Belce, kurum içinden ve kurum dışından akademisyenlerimiz, sağlık personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Nadir Hastalıkları nüfusa kıyasla az sayıda insanda görülen, genetik geçişli ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıklar olarak kısaca tanımlayabiliriz. Bugün dünyada 7 binden fazla Nadir Hastalıklar kavramına giren hastalık türü bulunduğu bilinmektedir. Nadir Hastalıklar dünyada 300 milyon, Türkiye'de ise 7 milyona yakın insanın yaşamını etkilemektedir. Bu rakamlar Nadir Hastalıklar sorununun hiç de azımsanmayacak ve görmezden gelinmeyecek kadar büyük boyutlarda olduğunu gözler önüne sermektedir. Nadir Hastalıkların teşhis ve tedavisinde biz hekimlere ve sağlık personeline büyük görevler düşmektedir." şeklinde konuştu.  ​

Nadir Hastalıklarla ilgili toplumun bilinçli olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Bu hastalarda karşılaşılan en önemli sorun olarak karşımıza konuyla ilgili toplumun ve özellikle de ailelerin farkındalığının yetersizliği çıkmaktadır. Bu yüzden toplumda Nadir Hastalıklara yönelik bilincin ve farkındalığın oluşturulması son derece önemlidir. Nadir Hastalıklar konusunda farkındalık yaratmak için bu etkinliği hazırlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde ifade etti.

Etkinliğin ikinci günü, Sağlık Bilimleri Fakültesi FTR Bölüm Başkanımız Prof. Dr. H. Nilgün Gürses'in açılış konuşmasıyla başlayıp gün boyunca devam etti. Etkinlik, konuşmacılara Teşekkür Belgesi verilmesi ile son buldu.